Leven met fibromyalgie (boek)

Toelichting Boek ‘Leven met fibromyalgie’Leven met fibromyalgie (boek)
Verschijningsdatum: 1e druk augustus 2017

Auteur: Drs. Sjoukje Okma (1971) studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze heeft een eigen praktijk en werkt daarnaast als psycholoog voor verschillende vestigingen van OCA. Hier werkt zij in multidisciplinaire teams aan de revalidatie van mensen met chronische klachten.

Fibromyalgie is een veelvoorkomende chronische aandoening. Alleen al in Nederland hebben circa 350.000 mensen last van deze aandoening.

Er wordt steeds meer bekend over fibromyalgie. Zo wordt er veel over geschreven en geadviseerd. De informatie is echter niet eenduidig. Fibromyalgie is een complexe ziekte. De ziekte kent verschillende oorzaken en er zijn meerdere factoren die het ziektebeeld in stand houden.

Fibromyalgie is een uitsluitingsziekte. Mensen met deze aandoening hebben dubbel pech. Naast fysieke belemmeringen krijgen zij regelmatig te maken met onbegrip. Hun klachten kunnen worden gezien als aanstellerij. ‘Leer er maar mee leven’ is vaak de boodschap van medici.

De zoektocht is daarmee niet afgelopen. Hoe krijg je als patiënt grip op alle tips en adviezen van (social) media, professionals en betrokkenen? Wat kun je zelf doen om je leven niet langer te laten beheersen door de klachten?

In ‘Leven met fibromyalgie’ lees je over:
• Fybromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn;
• Het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten;
• De gevolgen van fibromyalgie voor je privé- en werkomgeving en hoe je hiermee om kunt gaan.
 
Bekijk de index van het boek
Bekijk een aantal inkijkpagina’s
 
 
Bestel het boek hier