Kosten en vergoeding

Ik ben lid van de beroepsvereniging NFG (7107017492), vakgroep VPMW en ik ben geregistreerd bij koepelorganisatie RBCZ (810031R). Mijn AGB code is: 94-(0)58520. Meerdere verzekeringen vergoeden deels de kosten als je aanvullend verzekerd bent. Het valt dan onder alternatieve geneeswijzen, psychosociale zorg. Kijk op de site van NFG of en hoeveel jouw verzekeraar vergoedt.

De kosten bedragen € 90 BTW vrij voor een consult van 60 minuten. De kosten voor werkgevers zijn afwijkend.

Mochten de kosten je in de weg staan van de stap naar behandeling, kan je je huisarts vragen je aan te melden bij Arkin Basis GGZ Almere, waar ik ook als psycholoog werkzaam ben. De behandeling wordt dan vergoed uit de basisverzekering mits er een vastgestelde diagnose (stoornis) volgens de DSM V gesteld kan worden. Bij Arkin Basis GGZ kennen wij nauwelijks wachtlijsten.

Sessies bij Hilversum Psycholoog duren een uur tot anderhalf uur. Voorbereidingstijd is inbegrepen in het uurtarief. Een kennismakingsgesprek duurt een half uur. Als je na deze kennismaking besluit niet verder te gaan in het traject, wordt dit gesprek niet in rekening gebracht. Bel bij verhindering minimaal 24 uur van te voren een afspraak af zodat de sessie niet tegen het gebruikelijke tarief in rekening wordt gebracht!

Voor meer informatie over vergoedingen voor je specifieke situatie, kun je het best contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hilversum Psycholoog: de voordelen

  • Een persoonlijke benadering
    Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en er is vaak meer persoonlijke toewijding in het werk  Daarbij heb ik nauwelijks wachtlijsten.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar
    Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en zelf de regie te houden in hun aanmelding en traject. Er is veel veranderd met de introductie van de Basis GGZ in 2014.  Zorgverzekeraars stellen een psychische stoornis volgens de DSM-IV-TR als voorwaarde om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen. Werk-, relatie- of aanpassingsproblemen (een psychische aandoening die optreedt als reactie op de emotionele en psychische stress die ontstaat bij belangrijke veranderingen in het leven (bijvoorbeeld overlijden, huwelijk, maatschappelijke ontwikkelingen enz.)) worden bovendien niet meer vergoed uit de basisverzekering.

Mocht je vragen hebben bel gerust om te overleggen of stuur een e-mail.